Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Oι Ισπανικές ακτές > προς γνώση και συμόρφωση



Χωροταξικό: η σιωπή των ΜΜΕ


Δημοσίευση: 21-11-2008 12:07 από Ομάδα TVXS


TVXS.gr Project Χωροταξικό: η σιωπή των ΜΜΕ http://www.tvxs.gr/v505



Στο καταστροφικό για το περιβάλλον αλλά και για τον τουρισμό χωροταξικό σχέδιο που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, αναφέρεται ένα άρθρο του βρετανικού περιοδικού Economist που κυκλοφορεί σήμερα.

Το άρθρο, που έχει τιτλο «Οι επαναστάσεις βάφονται πράσινες», απαριθμεί περιπτώσεις οικολογικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που χρησημοποίησαν πρωτότυπους τρόπους διαμαρτυρίας και το Ίντερνετ για να αναδείξουν σοβαρά οικολογικά προβλήματα καθώς και περιπτώσεις διαφθοράς, παρά την αντίδραση οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων και της πολιτικής εξουσίας.

Στη περίπτωση της Ελλάδας, γράφει, «ένα δίκτυο δέκα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ντόπιων ακτιβιστών αντιστέκονται σε ενα αμφιλεγόμενο χωροταξικό σχέδιο που κάνει ευκολότερο το χτίσιμο στα νησιά. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε το σχέδιο ως μια χαρακτηριστική περίπτωση κατάληψης του κράτους από ειδικά συμφέροντα… Οι αθηναϊκές εφημερίδες, ακόμη και αυτές της αντιπολίτευσης, αποσίωπησαν το γεγονός. Η σιωπή αποδίδεται από πολλούς στη δύναμη του λόμπι των κατασκευαστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου